بهترین میلگرد برای فونداسیون ✓ انواع و محاسبه میلگرد استفاده در فونداسیون
امروزه با توجه به نقش تعیین کننده میلگرد در ساخت سازه های مختلف، صرف نظر از موقعیت و نوع ساختمان، موضوع استفاده از بهترین میلگرد برای فونداسیون اهمیت قابل توجهی یافته است. جوامع بشری به طور مداوم در تلاش هستند تا با پیشرفت فرمولاسیون مواد و علوم مرتبط، خواص مفید مواد را بهبود بخشند تا کیفیت زندگی آن ها از جمله ایمنی و سلامت را افزایش دهند.
چند نکته کلیدی برای خرید میلگرد مناسب پروژه های ساختمانی ، استفاده از بهترین میلگرد برای فونداسیون نیز یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار در ایمنی و استحکام سازه است. بنابراین، افرادی که قصد ساخت یک ساختمان را دارند، اعم از سکونت شخصی، برج، مجموعه ورزشی، بیمارستان و… به دنبال شناسایی پارامترهای تعیین کننده برای بهترین میلگرد پی هستند.
تیم کارشناسان مجرب در شرکت سبلان فولاد آماده راهنمایی شما در خصوص جزئیات و ویژگی های موثر در انتخاب بهترین میلگرد برای فونداسیون هستند.
انواع میلگرد برای استفاده در فونداسیون
به طور کلی انواع میلگرد موجود در بازار که به منظور بهکارگیری در پی سازه استفاده میشوند، عبارتاند از:
انواع میلگرد استفاده در فونداسیون | |
فولاد کربن | اپوکسی |
اروپایی | فایبرگلاس |
ضدزنگ | گالوانیزه |
استلنس | تقویتکننده بار |
اوتکا | حرارتی و ممان منفی |
نحوه محاسبه اندازه میلگرد برای فونداسیون
برای محاسبه اندازه میلگرد مورد نیاز و تعداد آن، ابتدا باید مشخص کنیم که هر میلگرد در چه مواقعی مورد استفاده قرار می گیرند. و به دسته بندی زیر تقسیم می شوند:
- میلگردهای طولی فونداسیون
- میلگردهای عرضی فونداسیون
- میلگردهای تقویتی فونداسیون
میلگردهای طولی فونداسیون میلگرد هایی هستند که در طول ساختمان استفاده میشوند، در حالی که میلگردهای عرضی فونداسیون در عرض سازه مورد استفاده قرار می گیرند. و نیز میلگردهای تقویتی به افزایش مقاومت کششی بتن کمک می کنند.
همچنین پوشش میلگرد به فاصله ای اطلاق می شود که میلگرد از سطح بتن دارد و خم میلگرد زمانی اتفاق می افتد که دو سر میلگردهای عرضی و طولی خم می شوند تا درگیری بیشتر بین بتن و میلگرد ایجاد شود.
فونداسیون و یا پی ساختمان چیست؟
در واقع فونداسیون و یا پی ساختمان از جمله بخش هایی به حساب می آید که یک سازه را بر روی آن بنا می کنند. این بخش حیات یک ساختمان بوده و می تواند وزن بالایی را تحمل کند. البته این تنها کاربرد فونداسیون ساختمان به حساب نمی آید، بلکه با توجه به ساختاری که دارد از این قابلیت برخوردار است تا بارهایی که از طرف بخش های بالایی به آن اعمال می شوند را بر روی زمین به صورت مساوی توزیع کند.
برای اینکه فونداسیون بر روی زمین قرار بگیرد، نیاز به یک بستر سخت است. فونداسیون می تواند وظایف مختلفی را در یک ساختمان برعهده بگیرد. افزایش پایداری سازه را می توانیم در بین مهم ترین این موارد جای دهیم. از دیگر وظایف حائز اهمیت می توانیم به پیشگیری از نشست متقارن و همچنین جلوگیری کردن از حرکت جانبی انواع سازه اشاره کنیم.
بهترین میلگرد برای فونداسیون را بر اساس چه ویژگیهایی انتخاب کنیم؟
تعیین نوع میلگرد به دلایل مختلفی از جمله شرایط اقلیمی، نوع طراحی سازه، سازگاری میلگرد با آن، امکان سنجی اقتصادی و… از جمله مهم ترین نمونه ها است. علاوه بر این، شکل، اندازه و نوع میلگرد باید با طرح ساخت و ساز شما هماهنگ باشد.
علاوه بر این، از آنجایی که قیمت روز میلگرد به طور مداوم در حال تغییر و نوسان است، اطمینان از اینکه خرید بهترین میلگرد برای فونداسیون از نظر اقتصادی برای سازنده مقرون به صرفه است، مهم است. با این حال، این تنها مسئله نیست. گاهی اوقات لازم است میلگرد مورد نظر خود را بر اساس معیارهای دیگری مانند روش تولید، درجه میلگرد، اندازه و سازنده تهیه کنیم. میکرو آلیاژ و ترمکس روش هایی هستند که در تولید میلگرد استفاده می شوند. میلگردهای تولید شده با روش ترمکس به دلیل فرآیند ساخت، انعطاف پذیری و مقاومت بیشتری در کنار بتن به سازه می دهند.
میلگرد تقویتی فونداسیون برای مقاومت بهتر در برابر زلزله
بتن به طور گسترده در ساخت و سازهای مدرن استفاده می شود. بتن با وجود داشتن سطح مقاومت قابل قبول، فاقد مقاومت لازم در برابر نیروهای خمشی و کششی است. بنابراین برای کاهش این ضعف و ارتقای سطح استحکام کششی از میلگرد آجدار برای افزایش ایمنی ساختمان ها استفاده می شود. اگر سطح مقاومت بدست آمده با استفاده از این نوع میلگردها کافی نباشد، از میلگرد های تقویت کننده استفاده می شود.
میلگردهای تقویت کننده عناصری هستند که برای افزایش استحکام و مقاومت سازه ها در مناطقی که ساختمان ممکن است با تنش های بیشتری مواجه شود استفاده می شود. از آنجایی که هیچ مقرراتی برای استفاده از انواع میلگردها در ساختمان از نظر مهندسی و ساختمانی وجود ندارد، از این میلگرد ها برای پوشش نقاط ضعف فونداسیون بناها و ستون ها استفاده می شود.
امروزه استفاده از میلگردهای تقویت کننده بسیار متداول است و اکثر مهندسین و پیمانکاران فعال در صنعت ساختمان از این ماده استفاده می کنند. در گذشته بسیاری از ساختمان ها در اثر زلزله به شدت تخریب می شدند و عملکرد و ایمنی لازم را نداشتند. میلگردهای تقویت کننده با نورد شمش های فولادی ساخته میشوند. این نوع میله ها نیز در دو نسخه آجدار و ساده عرضه می شوند.
با انتخاب بهترین میلگرد برای فونداسیون، پایههای سازه خود را محکم بنا کنید!
میلگردها پروفیل های توپری هستند که از جنس آلیاژ آهن و فولاد در سایزها، اشکال و کاربردهای مختلف تولید می شوند و وظیفه اصلی آنها ایجاد مقاومت و استحکام بیشتر در سازه ها با قرارگیری در کنار بتن است. میلگرد ها به صورت کلی در شکل های آجدار و ساده و در انواع متفاوت فولاد کربن، اروپایی، گالوانیزه، استلنس، فایبرگلاس و… توسط تولیدکننده های داخلی و خارجی ساخته می شوند.
بهترین میلگرد برای فونداسیون فارغ از شکل ساختاری، در سه نوع میلگرد طولی، میلگرد عرضی و میلگرد تقویتی برای فونداسیون مورد استفاده قرار میگیرد که در بین آن ها میلگردهای تقویتی بیشترین تاثیر را در امنیت ساختمان و مقاوم سازی آن در برابر بلایا و حوادث طبیعی دارد چراکه از این میلگرد در بخش های پر تنش فونداسیون استفاده می شود.
با تمامی این تفاصیل، بهتر است برای ایجاد محیطی امن و زندگی استاندارد، از مهندسین ناظر پروژه کمک بگیرید. چنانچه سوالی در حوزههای مرتبط با مصالح ساختمانی و میلگرد دارید، از طریق بخش تماس با ما وب سایت کارخانه میلگرد پردیس، با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.